עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    התחשק לי גלידה ..

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 21:27


    שבת בבוקר, הבית יישן , אני מחפשת פינה עם מעט אור .

    בשקט אני מחפשת מפית יפה , כוסיות גלידה .. כפיות תואמות.

    אני מסדרת כלים יפים לגלידה ושוב..וזה לא מתאים ..

    אולי כוסיות מזכוכית שקופה ?

    אולי זכוכית בכחול עמוק ?

    אולי מפלסטיק ?

    מה הכי מתאים לגלידה שיש בה שזיפים ?

    שזיפים כהים מיובשים שהיו פעם סגלגלים , בחרתי כלי מתאים .

    הורוד הזה שבתמונה.

    --

    הגלידה נמסה.. צריך לצלם אותה  מהר .

    --

    מחצית השבוע חיפשתי אחר הספר הזה, ולפתע הוא צץ, מונח במאוזן בכוננית הספרים.

    במקום טוב באמצע.

    הספר: מטעמי החלב  של נירה רוסו.

    ספר הכולל מטעמים חלביים מכל סוג .ממנה ראשונה ועד המנה האחרונה.

    הספר יצא לאור לפני כעשור ועוצב בטעם ע"י חנוך בר שלום. שהוא מצויין לדעתי גם בעיצובים עכשווים .

    מתכון מעניין יותר ופחות שיגרתי בספר הזה, היה לגלידה  המכילה שזיפים כהים יבשים.

    נכנסתי למטבח להכין.

    כשלב מקדים יש להכין את רוטב השזיפים:

    מבשלים בסיר בינוני (תכולה של 2 ליטר או קטן יותר) :

    30 שזיפים יבשים , מהקופסא שבתמונה או אחרים ללא גלעינים (במידה ויש גלעינים לחרוץ כל שזיף ולהוציא את הגרעין לאחר הבישול)

     1/2 כוס ברנדי

    1/2 כוס שרי ברנדי -אני שמתי חצי כוס  קרם דה קסיס

    1/2  כוס סוכר

    -2/3 כוס מים
    יוצקים את כל החומרים על השזיפים ומבשלים כ-15 דקות (לאחר תחילת הרתיחה)  על להבה נמוכה .

    אני השתמשתי בשזיפים מהקופסא שלמעלה בתמונה . שזיפים אלו קטנים יחסית וללא גלעינים. משקל ממוצע של שזיף הוא 9-10 גרם.

    למתכון הזה יהיו נחוצים קרוב ל- 300 גרם שזיפים.

    גילוי מעניין היה הרוטב הזה-כאן לפני הבישול : הרוטב טעים כל כך !!

     

     

    הרוטב מסמיך מעט עם הבישול וטעים מאוד.

    שלב שני לאחר שהרוטב מוכן הוא הכנת הגלידה:

    טוחנים את השזיפים עם הרוטב שלהם במעבד מזון .

    מעבירים את השזיפים הטחונים לקערה בינונית.

    מוסיפים קורט מלח וכפית תמצית וניל וחבילה של 250 גרם גבינה לבנה (מסוג סקי 5 או 9 % שומן).

    יש לבחוש את הגבינה פנימה קלות בלבד ולא עד שהיא נבלעת ברוטב השזיפים.

    כעת: מקציפים שמנת מתוקה אחת (250 מ"ל) רצוי 38% שומן יחד עם 2 כפות אבקת סוכר.

    להקציף עד קבלת קצפת קשה.

    לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה והשזיפים.

    לצקת את התערובת לכלי המיועד להקפאה או תבנית מוארכת. ליישר ולהקפיא למשך כל הלילה.

    זה מעדן .

    --

    גילוי נאות:

    לאחר טעימה טעימה וראשונית שלנו בבית, החלטתי למסור את הגלידה כמתנה.

    בגלל ההרכב הפחות שיגרתי לגלידה, ביקשתי שאם הגלידה לא טעימה , אז שיחזירו לי אותה..

    ..לא השאירו כלום . סיפרו לי שהגלידה נצפתה בכוסיות קטנות ואנשים אוכלים אותה בהנאה.

    --

    טיפ גלידה:

    אפשר לבשל מעט יותר רוטב או להותיר מעט רוטב עם שזיפים בודדים על מנת לצקת על הגלידה המוכנה, כמו בתמונה למעלה.

    לדעתי זה יפה להגשה וגם טעים..

    בתאבון .

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל