עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    הפעם נהנתי יותר... ניוקי

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 19:45

    זה היה ביום שבת,בשעת צהריים מוקדמת .הייתי כמעט לבד במטבח..
    החלטתי להכין ניוקי , אצלנו ,זו תוספת טעימה ואהובה ,שידוך טוב לכל מנה עיקרית.

    הפעם ההכנה היתה מהירה הרבה יותר והתוצאה  גם לדעתי הביקורתית עד מאוד , מוצלחת.אכן נהנתי מכל רגע של הכנת הניוקי.

    במכוון לא ייצרתי ניוקי 'דוגמנים'  עם מזלג וגם לא גילגלתי אותם בקרש המיוחד.. (יש כבר לרכוש בארץ )

    מה עשיתי ומה מומלץ :

     

    -  לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם:

    איך: לרחוץ את הת"פ עם מים וסבון לאפות בתנור / בטוסטר עד שהם רכים. אצלי :40-45 דקות בחום 200 מע' צל' בטוסטר אובן 

    למה :הת"פ יתקבלו יבשים , יתקלפו בקלות רבה ולא תזדקקו לתוספת רבה של קמח להכנת בצק הניוקי. כוס וקצת קמח (כוס ורבע עד כוס וחצי= 170-210 גרם קמח לערך ) לקילו ת"פ היא טובה ליצירת ניוקי רכים.תוסיפו גם חצי כפית מלח וביצה אחת.

    --

    - למעוך את הת"פ עם מועך ת"פ טוב:

    למה:  עם תפוחי אדמה מעוכים היטב ללא גושים תקבלו ניוקי חלקים ואחידים. אצלי:מועך פלסטיק גדול קשיח ושחור של XOX (רכישה חדשה יקרה יחסית  אבל שווה)

    --

    -רידוד הבצק על משטח סיליקון :

    לחלק את בצק הניוקי למספר חלקים.כל חלק-רבע או שמינית בצק  לגלגל לגליל דק. אם תגלגלו על משטח סיליקון , כמעט לא תזדקקו לתוספת של קמח. אצלי: משטח סיליקון קטן (יליד צרפת אבל כל משטח סיליקון אחר יעשה יופי את העבודה)

    --

    בסבבים יש לבשל את הניוקי הקטנים בסיר עם מי מלח רותחים  עד שהם צפים ועוד טיפה, זה כבר ברור .. לא ?

    היה טעים .


     

     

     

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל