עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    איך התאהבתי בפול ...

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 18:18

     

    לארחונה כשקראתי את סם הנהדרת, קפצתי לרגע משמחה .

    זה לא היה בגלל מרק הכרובית שלה ותמונת הכרובית הצחה ,יותר בגלל פול . סם מעריכה את השף ואת ספרו.

    אני מעריכה ומוקירה את סם,טעמה ,כשרונה,פעילותה למען קהילת  האוכל העולמית (נעזרתי בה בעבר ) .

    פול ברטולי היה השף של מסעדת אוליבטו באוקלנד קליפורניה [קצת תפריטים ] עד לפני כ- 3 שנים.

    שף מוערך, עטור פרסים, מבשל בסגנון איטלקי , איך לא .. [פה בסרטון הוידאו  מדגים פול הכנת נקניקיות ,הוא מומחה נקניקים ובעל חברה בתחום ]

    פול ידוע בסגנון הבישול שלו , המשלב את הקלאסי, הבסיסי, אך יחד עם זה עשיר ומסעיר את כל החושים.

    כן, ולא פחות חשוב: לפול יש ידיים טובות ..   רואים , לא ? 

    --

    אני אוחזת בידיי את ספרו של פול ברטולי   -   Cooking by Hand  ספר מיוחד , התמונה הראשונה היא צילום כריכתו.

    ספר עם עיצוב אחר, צבע וריח אחרים.

    מלבד תמונת צבע של תפוזי הדם, כל הספר מצולם בשחור לבן, תמונות אומנות של ממש.

    זהו ספר קריאה, למרות שמכיל מעל 100 מתכונים גם כן.

    ספר שנותן השראה לכל בשלן באשר הוא נמצא.

    כן, בכריכה הפנימית יש תצלום של פול-פנים חלקות, נעימות, עיניים מחייכות.

    אולי הלילה אקח את  (הספר של) פול למיטה , טוב לא רק אותו ..

    --

    הספר פותח בתמונה חצויה של שף, אוחז בידיו קערת עץ גדולת מימדים, מסודרת בקפידה במיני פסטות

    יבשות.

    משם נמשיך למגוון מנות מקדימות כגון:

    פולנטה,קרפציו מזוקיני,מרק ארטישוק,ניוקי ,מרק כרובית, ברוסקטה עם ירקות אביביים,דג סלמון אפוי במלח..

    הפרק הבא ,נותן כבוד לעגבניה:

    12 דרכים כיצד לטפל בעגבניה. לא תצליחו לנחש ..

    פרק העוסק בחומץ בלסמי

    פרק  רחב על פסטות ,קמחים, הרכבים, צורות

    בשרים, נקניקים בהכנה ביתית

    וגם פרק קינוחים מיוחד:

    גרניטה מרימון,סמיפרדו של אפרסק ומסקרפונה,קרפים עשויים קמח ערמונים,סופלה פטל ועוד..

    --

    מה כבר הכנתי מהספר , והיה מוצלח ?

    ניוקי של השף , הנה, רישמו מתכון :

    ניוקי תפוחי אדמה

    [הכמות ל – 200 יח' קטנות או ל 80  ניוקי גדולים יותר ]

    החומרים:

    680 גרם תפוחי אדמה  בקליפתם

    1 ביצה, טרופה

    ¼ כוס שמנת מתוקה

    מעט מוסקט טחון טחון טרי 

    2 כוסות קמח=280 גרם 

    חמאה, פרמזן למי שרוצה לטגן אותם לאחר הבישול

    --

    ההכנה (מקוצרת)בספר זה ארוך יותר  

    לבשל ת"פ עם הקליפה עד לריכוך . לצנן מעט.

    לקלוף, למעוך למחית.

    להוסיף 1 כפית מלח וביצה ,שמנת מתוקה ומוסקט,

    לערבב לתערובת אחידה (מתקבל לא סמיך מאוד.)

    ועכשיו:

    על משטח עבודה לשים את 2 כוסות הקמח, ליצור גומה גדולה, ולתוכה לצקת את תערובת הפירה.

    בעזרת סקרפר (מין פלסטיק קטן וקשיח ) לדחוף קמח מהצדדים לכיוון המחית, עד ליצירת בצק אחיד. ממש בצ'יק נוצר יופי של בצק . 

    בינתיים להרתיח מי מלח בסיר גדול.

    ליצור מרבע מהבצק נקניק ארוך, לחתוך לפיסות קטנות, לעצב..(עם מזלג או קרש מיוחד לעיצוב ניוקי)

    לזרוק (בע-ד-י נ ו ת) למי המלח הרותחים.

    לבשל ברתיחה עדינה כ - 5 דקות עד שצפים.. !

    לסנן/לשים על  הניוקי  שמן זית, חמאה , פרמזן.. מה שתרצו.

    --

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל