עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחם וחמוצים

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 18:08


    תנו לי לחם טוב , ממרח כלשהו וגם בלי וחמוצים ליד ... ואני מסודרת.

    תנו לי רק חמוצים בלי כלום ליד, גם הולך..
    אבל רעבים עכשיו ?..
    לא, אני לא בצום, והכל בסדר .
    אצלי אין  בעיה בכלל..
    נטעם עכשיו וגם-
    נטעם גם לאחר 8 שעות.. (הטעמים חייבים להתמזג..)אבל הסבב הזה ליד המקרר, חייב להפסק !
    בשבוע שעבר, כתבתי פה על המגמה העכשוית של שפים בלוס אנג'לס-
    הם כובשים ומחמיצים כל ירק או פרי, משלבים את זה עם מנות הגורמה שהם מכינים או כמנות בפני עצמן.
    קראתי את הכתבה, ראיתי את השפית החביבה בפעולה..
    הביטו גם אתם -הוקסמתי ורציתי גם..!
    ומאז ,אני מתכננת להכין חלק מהכבושים שהיא מכינה במסעדה שלה.
    --
    החלטתי להתחיל עם כבושי הפלפל חריף - ירוק, וענבים סגולים.
    כנראה שמרבית הכבושים  במסעדה עשויים עם חומץ, חומץ יין, חומץ תפוחים, חומץ אורז.. ותאמינו זה לא חמוץ,וזה מריח נפלא.
    התחלתי עם הפילפלים החריפים , לא מצאתי את הפילפלים היפנים המומלצים - Shishito peppers ,הם קצרים יותר באורכם מהפילפלים שלנו ופחות חריפים.
    קראתי שהם טובים גם על גריל חם..
    הקסם קרה לאחר שעות ספורות במקרר.. צבע הפילפלים השתנה והפך לירוק בהיר יותר -ראו למעלה בתמונה.
    פלפל ירוק ואותו הפילפל כבוש !
    הפילפל הכבוש לא חריף מאוד ופיקנטי, השתלב עם הגבינה מצויין.
    --
    הענבים ,כבושים בחומץ יין בהיר ובסוכר, ניחוח מקל הקינמון נפלא ולאחר שיישבו עוד קצת במקרר, נזלול את כולם.
    גם הפעם, נאלצתי להשתמש בענבים המקומיים עם החרצנים , ולא כפי שהומלץ ולא מצאתי-
    בענבים קטנים ללא חרצנים.
    התחמיץ מתוק חמוץ וטעים ככה, גם ללא הענבים..
    --
    עיון זריז בספר "לחמים ומאפים ביתיים" של השף קונדיטור:אבנר לסקין,(ע"מ 156-7) הביא אותי למתכונו הנפלא לפיצה ביאנקה, אז הכנתי.
    הפיצה הזו, היא למעשה דומה לפוקצ'ה, ואינה מכילה ציפוי עגבניות וגם לא גבינה.
    טרם האפייה בתנור לוהט המאפה נבזק במלח ים וטיפות שמן זית,7 דקות על השעון וזה מוכן ..
    ניתן להכין ממנה כריכים טעימים ,
    ניתן לאכול אותה עם פלפל ירוק כבוש, ענבים כבושים, גבינה בולגרית (5%) ומספר עלי בזיליקום מהאדנית.
    לשמחתי,הכל יצא מצויין !

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל