עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    החור של הבייגלה , תכינו לבד !

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 17:59

     

    האם אפשר להכין לחמניות בייגלה בבית ?

    נו, כאלו שקונים בתחנה המרכזית , עם שומשום למעלה וחור גדול במרכז.

    מדובר על לחמניות  בייגלה גדולות ורכות ,קל לחצות ולהכין מהן  סנדוויץ טעים.

    לפני  שנים, מצאתי את המתכון לבייגלה הערביים הללו בפורום האוכל הותיק של אורט - פה.

    מתברר שזה מתכון ערבי אותנטי שנמסר לכותבת הפורום  ע"י סלווה ויוסוף, לפני למעלה מ- 5 שנים. !

    מאז שגיליתי כמה  קל להכין את הבייגלה, אנו לא מפסיקים לאכול אותם.

    הלחמניות טובות טריות , מיד עם הוצאתן מהתנור.

    לשהייה ממושכת יותר - מומלץ לשמור בהקפאה.

    ואיך מכינים את החור של הבייגלה?..

     

    בייגלה  בנוסח ערבי

    החומרים:

    30  גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים (=ככף שמרים יבשים)
    1/4  כוס מים פושרים
    1.5 כפיות  סוכר
    1 ק"ג קמח רגיל
    2.5  כוסות מים פושרים
    2 כפיות גדושות מלח

    --
    שומשום לציפוי

    --
    אופן הכנה
    בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר .

    נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10  דקות.
    בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5  כוסות מים פושרים.

    מעבדים עם וו הלישה משך 10  דקות במהירות איטית.
    מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה  ידנית]
    לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב.
    מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים.
    מניחים את הכדורים ל-5 דקות .

    --

    יצירת החור של הבייגלה:
    משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ'  על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה.

    מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר..
    מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום.

    טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום.
    מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.

    בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי)
    אופים בתנור לוהט של 250  מעלות צלסיוס בין 10  לחמש עשרה דקות.

    הצבע צריך להיות בהיר .
    [ניתן לאכול בליווי זעתר, מלח, סומק, או מטבל של שמן זית עם חומץ אורז ושום, או סתם כך]
    מקור המתכון:גן עדן (פורום האוכל אורט) עפ"י סלווה ויוסוף

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל