עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    שוקולד או חיבוק- מה תירצו קודם ?

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 17:44

    נתקלתי לאחרונה במאמר ששמרתי לפני כשנה, העוסק בסוגיה המעניינת: 

    "האם תרצו באמת לאכול בראוניז או מה שחסר לכם יותר זה בעצם חיבוק ?"

    חשבתם שחטיף ישפר את מצב רוחכם? חישבו שוב..

    מדוייק יותר- מה אתם צריכים כעת :שוקולד או חיבוק? אבל את האמת..מה חסר לנו - יותר ?..

    --

    מתוך מאמר של ד"ר (לפילוסופיה) בריאן וואנסינק

    פורסם בחודש יולי 2007 מתוך foodpsychology.cornell.edu 

    --

    מזונות מפנקים לא צריכים לקלקל לכם את התפריט המאזון, כל עוד תבינו מה הסיבה לתשוקה למזון מסוג כזה..

    נהוג לחשוב שמזונות מפנקים יכללו בדרך כלל, בראוניז משוקולד עשיר, לצד גלידה..

    האמת שמרבית המזונות המפנקים אותנו לא ישפיעו על הגיזרה שלנו, במידה ולא נגזים באכילתם כמובן.

    רובנו, נלחמים באכילה על רקע רגשי ,כלומר הנחיצות למזון לא תושפע רק ע"י רעב רגעי, אלא ע"י מצב רוחנו באותו הזמן.

    חשוב שנבחין בין רעב אמיתי לאוכל לבין -תשוקה לאוכל על רקע אמוציונלי,

    כך נוכל ללמוד לשלוט בעצמנו.

    --

    מאמרים שונים מספרים לנו על כמיהה למזון עתיר שומנים וסוכרים, דווקא כשאנו מדוכדכים או משועממים או בודדים (בחרו מה שמתאים לכם)

    במציאות, אם תשאלו אנשים מהו המזון המפנק אותם ביותר, לו הם משתוקקים, תהיו אולי מופתעים מתשובתם.

    במעבדות מזון באוניברסיטת קורנל,בדקו 1004 אמריקאים,ושאלו אותם את אותה השאלה,הממצאים הינם:

    40 אחוז מהנשאלים השיבו שישמחו להתפנק דווקא עם מזון הנחשב בריא יותר ,כגון:

    פסטה, מרקים, בשרים, תבשילי קדרה .

    אכילת תבשילים אלו נסחה ביטחון והעלתה זכרונות נעימים,אצל מרבית הנשאלים.

    הנסקרים ציינו שמזון כזה גרם לאסוציציות  של מצב רוח אופטימי.

    כמיהה למזון מפנק , אצל 86% מהנשאלים, היתה קיימת כשהיו שרויים במצב רוח טוב, או

    כשרצו לפצות את עצמם (74%) על משהו, אחוז נמוך יותר מהנשאלים (39%)כמהו למזון מפנק,כשהיו מדוכדכים או בודדים.

    --

    נשאלת השאלה- מדוע?

    המזונות המוזכרים , שומרים על מצב רוח טוב או מרגיעים אותנו.

    כשאנו שורים במצב רוח רע, דווקא, תבשילים כגון : מקרוני וגבינה, יגרמו לנו לתחושת אופוריה ונעימות, בדומה לחיבוק מאדם אהוב.

    מחקרים הוכיחו שמזונות עשירים בשומנים/סוכרים עשויים לשחרר כימיקלים בגופנו ומוחנו שישרו עלינו מצב רוח טוב, ויפחיתו את רמות ההורמונים הגורמים לנו לחץ/דחק  או מתח נפשי.

    הנסקרים עם מצב הרוח הטוב, ציינו כמיהה למזון כגון פיצה או סטייק.

    אלו עם מצב הרוח הפחות טוב, ציינו כמיהה למזון עשיר בסוכר ושומן, כגון: גלידה, עוגיות,חטיף  צ'יפס,כי מזונות אלו סייעו לשינוי מצב רוחם באופן מהיר ומיידי.

    למעשה, כל טוגן או ממתק שאנו אוכלים, מכיל שומנים, מלח וסוכר, נחוש הנאה רגעית ,אך הקלוריות לא יעלמו מגופינו במהרה.

    אבל,אדם מדוכדך לא יביע עניין בתאוריה הזו

    a minute on the lips, forever on the hips

    וככל שירצה יושג בחטיף עשיר קלוריות, ולא תמיד טעם ובריאות.

    אז תאכלו עוגה?

    אחת מאסטרטגיות  הדיאטה היא שינון חוזר של  משהו בסגנון:

    "לא אוכל יותר פיצה , כל ימי חיי.."

    זו טעות,הרי מזון מפנק מהווה אחת מהנאות החיים שלנו .

    המפתח הוא ללמוד לאכול את העוגה שלכם (לא את כולה) , וגם לא לחוש רגשות אשם מיותרות

    טיפים:

    המחבר מציע לאכול כמויות קטנות (מהעוגה)

    או לאכול אוכל חם  לפי בחירתכם

    אוכל מבושל וחם  הוא בדר"כ בריא יותר (אולי מלבד צ'יפס..) ויכול  להשקיט את כמיהתנו המיידית למזון מפנק.

    אפילו פיצה, אם נעשית מבצק מלא, עם מלית ירק, יכולה להחשב כמזון בריא

    אסטרטגיה נכונה היא לא למנוע מעצמכם (או להיות "בחוסר").

    אז מה?רוצים עכשיו עוגת שוקולד או חיבוק?

    נתחיל עם עוגת שוקולד טעימה...אתם אחראים על החיבוק הפעם ...

    בראוניס- חומיות

    החומרים:

    100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

    120 גרם חמאה

    1 כוס סוכר

    ½ כפית אבקת אפיה

    ¼ כפית מלח

    2 ביצים מס. 1

    1 כפית תמצית וניל

    2/3 כוס קמח רגיל

    ההכנה:

    * לחמם תנור ל 180

    * לרפד בנייר אפייה תבנית קטנה 20 על 20 ס"מ

    * להמיס שוקולד וחמאה בסיר קטן, על להבה נמוכה,עד שנמס, לצנן מס' דקות.

    * לערבב יחד: סוכר,אבקת אפיה, מלח,ביצים ווניל, בקערה בינונית.

    * לטרוף פנימה תערובת השוקולד.

    * לערבב פנימה קמח, עד שאין גושים.

    * לצקת את העיסה לתבנית המוכנה.

    * לאפות בין 22 ל 27 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה , במחצית גובהה, יוצא נקי. (להמנע מאפיית יתר)

    * לצנן על רשת , להוציא ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי.

    * מתקבלים בין 16-20 בראוניז ,תלוי בגודל.

    * יפים להגשה בעטרות נייר. ניתן להקפיאם בהצלחה

    [המתכון הינו עיבוד  למתכון אמריקאי ותיק]

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל