עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחם כזה אין בשום מאפייה ..

    0 תגובות   יום שני, 18/5/09, 17:35

    כשהכנתי את הלחם הזה ,  הרגשתי כמו תלמידת בית ספר.

    בית הספר של הקורדון בלה.. דווקא  

    התחלתי לקרא מתכון ללחם שמצאתי  ברשת, אחד מאותם מתכונים שמלמדים בבית הספר, באמריקה הצפונית.

    נטלתי ביד מחשבון,חישבתי  עשרות אונקיות ורבע , אינצ'ים וחצי.. ומשקל על הגרם (נו, כמעט..) :-)

    ובסוף זה הריץ אותי למטבח- הפעם ליום לימודים ארוך, מזל שהיה סוף שבוע..

    --

    הלחם מצויין, ואני באמת לא יודעת אם ניתן למצא כזה  בדיוק  במאפיות.

    היתה לי חוויה מענגת להכין את הלחם,

    יותר מזה לאכול לו את כל השפיצים = נשיקות , אפילו ללא כל תוספת של חמאה..

    הקרום פריך, והתוך לא מתוק בכלל ורך וזרוע חמוציות אדמדמות וגרעיני דלעת ירקרקים.

    הכנת הלחם פשוטה, אך מצריכה שעות או אפילו יום הכנה מראש, רק מבחינת ללוש ולתת לבצק לנח, לא עבודה קשה כלל.

    הערה:

    בקורדון בלה אופים את הלחם הזה עם אדים, אני וויתרתי.

    ניתן להחליף את החמוציות והגרעיני דלעת בזיתי קלמטה, בכמות של כ- 100 גרם הזיתים הקלופים.

    גיוונים נוספים ללחם:

    עגבניות מיובשות

    אגוזים ותפוז

    רוזמרין ופטה - מתאים לעגבניות המיובשות

    ועוד..

    את התוספות לבצק מוסיפים תמיד בסוף, לאחר שנוצר כבר בצק אחיד.

    --

    השתמשתי בכל העיסה המקדימה לבצק הלחם.

    כמות השמרים בלחם יחסית מעטה, וכוללת התפחות איטיות וארוכות יותר

    ע"מ לקבל תוצאות טובות (מאוד)מומלץ להעזר בכלי מדידה סטנדרטיים ומשקל .

    העיסה המקדימה נותנת ללחם את הטעם העשיר והמירקם האורירי והמחורר באופן יפה

    מתקבלות - 2 כיכרות בינוניות, נכנסות מצויין לתבנית תנור אפייה בייתי

    ההוראות לוקחות ידע מוקדם והבנה בתהליכים, אקצר את המתכון שיהיה קריא ובר ביצוע,עד כמה שניתן

    זמני אפיה לא מצויינים,הערכה שלי ל-40 דקות, היתה הפעם מדוייקת.יחד עם זה כל תנור אופה שונה, אז ייתכנו שינויים

     

    לחם עם חמוציות וגרעינים

    הכנת בצק מקדים - ביגה ,יום מראש או מוקדם בבוקר:

    חומרים:

    313 גרם קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2)

    ¼ כפית שמרים יבשים

    224 גרם מי  ברז  בטמפ' החדר

     

    הכנה:

    בקערה ידנית בינונית לערבב קמח+ שמרים

    להוסיף בהדרגה את המים וללוש בצק משך כ- 6 דקות

    אם הבצק דביק להוסיף טיפה קמח.

    לכסות, להתפיח בחוץ לפחות לשעתיים לפחות (בביה"ס ממליצים בין 2-4 שעות).

    ללוש את הבצק

    להכניס לקרור למשך הלילה מכוסה (בשקית )

    אני ציננתי את הבצק משך 6 שעות.

     

    חומרים ללחם:

    כל העיסה המקדימה - ביגה

    313 גרם קמח מיוחד ללחם (שטיבל 2)

    כפית (או כפית וחצי ) מלח דק

    1 כף סוכר

    1 כפית שמרים יבשים = 3 גרם

    1 כפית מולסה או סירופ מאלט

    1 כף שמן זית

    224 גרם מים פושרים

    כ- 80 עד 100 גרם חמוציות

    כ- 60 גרם גרעיני דלעת כבר קלופים

    הכנה:

    בקערת מיקסר או קערה גדולה ללוש את כל מרכיבי הבצק.

    להתחיל עם הקמח בקערה, להוסיף יתר מרכיבים (מים בהדרגה), תוספות לבצק-חמוציות וזרעונים רק לאחר שנוצר כבר בצק

    ללוש את הבצק דקות ארוכות

    יתקבל בצק אחיד, בהיר ,רך מאוד.

    להתפיח את הבצק מכוסה -90 דקות.

    ללוש, על משטח מקומח, ליצור -2 כיכרות עגולות וגבוהות (כלומר 2 כדורי בצק לא שטוחים),

    להניח על נייר אפייה בתבנית ולהתפיח ל-60 דקות או עד שכפול

    לאפות בחום גבוה - 200 מעלות, משך כ- 40 דקות או עד שמוכן

    נפלא

    לא פחות מזה

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      פרופיל