עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מתחשק לי קצפת ..

    1 תגובות   יום שני, 18/5/09, 15:46

    מה אוכלים כשמתחשק משהו מתוק?..

    מה כייף שיהיה במקרר?..

    מה מפתיע לתת כמתנת יום הולדת ?

    מה מתחשק לכם עכשיו ?..

    אז יש עוגה אחת ,עם שכבות, ותיקה מאוד שאתם לבטח מכירים:עוגת הקצף וקצפת של חנה שאולוב

    העוגה הוותיקה הזו שהוכנה וגם נאפת היום בהמוני בתים , תמיד אהובה על כולם.

    אבל מה?..  העוגה נגמרת מהר מידי ..

    לחלקנו, זו עוגה שמזכירה את הילדות ..את המשחקים הראשונים במטבח של אמא ..

    בגלל שכבת הקצף האפוי העוגה מאוד קלילה, כן, תגלו מעט כיסי אויר פה ושם.

    העוגה מפנקת אם אתם בעניין פינוקים קריצה

    חשוב: להכין את העוגה יממה לפני ולא לטעום דקה אחת קודם... לשון בחוץ

    העוגה תשמר בקרור בלבד כשבוע מכוסה כשהיא מכוסה בנייר כסף, אפשר גם לשנע אותה למרחקים לא ארוכים במיוחד. רק במידה שלא טעמתם או חיסלתם את העוגה לפני.

    העוגה פחות מסובכת להכנה ממה שזה נראה או נהוג לחשוב,מורכבת מ-

    שכבת בצק פריך

    מלית קצפת מתובלת במעט קפה

    שכבת קצף האפוי בנפרד כיחידה אחת ומונח על המלית

    אני ממליצה לכם לנסות לאפות את הקצף כפי שאני אפיתי,על נייר אפייה הוא מתקבל כיחידה אחת שלמה ויפה.

    *הציפוי הזה משמש אותי לקישוט עוגות נוספות.

    אז ניגש להכנת העוגה? 

    ---------->  מתכון שמומלץ להדפיס לגזור ולשמור  <----------


    עוגת קצף וקצפת

    מקןר: חנה שאולוב
    לתבנית בגודל :30X40
    לבצק:
    100 גרם חמאה/מרגרינה
    2 חלמונים
    2 כפות גדושות סוכר
    כוס עד כוס וחצי קמח תופח
    לערבב את חומרי הבצק יחד.

    לקצף
    4 חלבונים
    1 1/3 כוס סוכר
    למלית

    1 שמנת מתוקה
    3 כפיות סוכר
    1 כפית נס קפה
    לציפוי
    1 כף קקאו
    1 1/2 כף סוכר
    מעט חלב
    מעט מרגרינה
    ההכנה:
    1 להכין קצף קשה מהחלבונים. לאפות על נייר אפייהכשעה בחום נמוך, עד שייבש
    להוציא לקלף נייר ולצנן
    הערה: אני אופה בחום 120+טורבו למשך שעה וחצי.
    2 ללוש בצק,לשטח בתבנית,לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות לקרר.
    להקציף שמנת מתוקה+סוכר+נס קפה, למרוח על הבצק שהתקרר בנתיים.
    להניח למעלה את הקצף האפוי.

    הכנת הציפוי:
    להמיס סוכר+חלב+קקאו, ולהוסף מרגרינה/חמאה
    להוריד מהאש ולצקת בכף בעיגולים על הקצף הלבן האפוי.
    יש להכין את העוגה 24 שעות לפני ההגשה.

     

    רוצים ביס?....
    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/5/09 16:54:

      זו התעללות....

      פשוט טעים ומזכר את...הילדות...

      ארכיון

      פרופיל