עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הוא מבשל לי

    ארכיון

    ארכיון : 5/2010

    5 תגובות   יום שבת, 29/5/10, 18:30

     

    הכל התחיל בוויכח גדול דרגה 7.8 בסולם בובונית, אני רוצה חופשה באיטליה והוא לא. למה לא? "אין לנו כסף, לא מזמן היינו בברצלונה, ואין לי חופש בקיץ" למה כן? חופש לפני הלימודים, חייבת נעלים חדשות ונמאס לי מפסטה אסם". את כל עניין הנעלים הוא ממש לא הבין אבל נושא האוכל היה הקלף המנצח. אומנם החלטנו שלא לנסוע לאיטליה (ההחלטה נכונה לתאריך 28.5) אבל הגענו לפשרה מספקת לבנתיים: סוף שבוע זוגי, נעלים מאלדו וארוחה איטלקית אמיתית בבית. ביום שישי בבוקר הסתערתי על שינקיין וכעבור חצי שעה רכשתי זוג נעלי סירה שחורות יפיפיות, משם המשכנו לשוק הכרמל במטרה לרכוש את מה שנותן לכל ארוחה טעם של חו"ל- פירות ים והרבה. סרטנים (או יותר נכון סרטניות), טייגר שרימפס, גמבו שריפס ומולים (בובון לא מת על קלמארי). משם המשכנו לפלורנטין, לחנות האהובה על בובון. זו חנות כמעט בלתי נראית על רחוב החלוצים, 20 מ"ר שבתוכם נמצאים כל המאויים של בובון, מחבתות סטייקים מברזל יצוק, סוחטי צירים (מה שזה לא יהיה), וכל מיני צעצועים שעושים טוב לבנים שלא בקטע של מכוניות. שמה קנינו מכונת פסטה וקמח פסטה מיוחד והמשכנו לחלום הרטוב : מנת פרוט דל מרה, מפסטה עשבי תיבול, ברוטב חמאה שום יין לבן, שמנת וזעפרן ושלל (קילו וחצי) של יצורי ים חמודים. את הפסטה לקח להכין חצי יום ברוטו ונטו שעה. כמובן שבובן עשב הכל כי אני כבר פרשתי לחופשה ונשכבתי על הספה לצפות בסימנה פרסידו- בשביל להיכנס לאווירה. לקראת ערב הוצאנו את השולחן למרפסת, פרסנו מפה משובצת, הדלקנו נרות, חלצנו בבבקוק יין והתענגנו על איטליה הקטנה שלנו. 

     

    מתכון לפסטה:
    500 גרם קמח לפסטה, 5 ביצים גדולות, עשבי תיבול (מכל סוג) אני השתמשתי בפטרוזיליה, קמח תירס.
    מכניסים את הקמח לקערה, עושים גומחה בקמח, מכניסים פנימה את הביצים ועשבי תיבול (קצוץ דק כמובן). בעזרת מזלג טורפים מעט את הביצים ומוסיפים כל פעם מעט קמח מהצדדים. כשהבצק נהיה רך משתמשים בידיים, מוציעים מהקערה וללוש על השיש במשך 5 דקות- עד שנהיה חלק. יוצרים מהבצק כדור , עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.  אח"כ מחלקים את הכדור ל-4 כדורים ומכניסים כל כדור למכונה במנפרד ומעבירים דרך החריץ הכי רחב של המכונה. טיפ חשוב- לקבל את 2 הקצוות לאמצע ואח"כ להעביר דרך החריץ הרחב ביותר כ3-4 פעמים.  מקמחים מעט את הבצק ומעבירים שוב דרך חריץ צר יותר, לחזור על הפעולה עד שהעלים בעובי של 1-1.5 מילמטר. את העלים אני אוהב לחתוך בסכין ככה שיצאו אסימטריים ורחבים, זה נותן להם מראה וטעם ביתי.

     
    מתכון לרוטב יין, חמאה ומיקס פירות ים
    צריך לפני הכל לנקות את הפירות ים- אפשר למצוא הסברים ממש טובים באינטרנט. 
    מחממים מחבת בעלת תחתית עבה ולתוכה יוצקים שמן זית ומעט חמאה, נותנים להם לתחמם וזורקים פנימה מולים (סגורים) שן אחת של שום קצוץ, סוגרים את המכסה, מנענעים את המחבט (שיעשה רעש) ונותנים למולים להיפתח. מוסיפים רבע כוס יין לבן יבש (לא להתקמצן באיכות) נותנים ליין להתאדה ומוסיפים את השרימפס ובשר הסרטנים, מוסיפים סחיטה של 21 לימון, מלח, פלפל שחור וזעפרן תוך כדי הקפצה. מוסיפים מהשמנת לא יותר מידי, 41 חבילה.לסיום מכניסים את הפסטה מקפיצים כך שכל הרוטב ייתפס על הפסטה מורידים מהאש ומפזרים כוסברה קצוצה, פרמזן ו... bon aptit 
    דרג את התוכן:

      פרופיל

      בובנית
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות