עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    גאורגיה אהובתי

    0 תגובות   יום שני, 4/10/10, 16:03

    זהו, אני פה בחזרה ,וכל שנותר לי הוא לפרוק חוויות וכאלה ישנן הרבה.

    אז ככה ,גאורגיה אינה צרפת, וטיביליסי....לא פריס.

    אני ,חזרתי מאהובת לגמרי בנוף באנשים  בהכל.

    הכניסה לטיביליסי היא מכביש רחב שנקרא משום מה על שמו של ג'ורג' בוש.

    מעליה פסל גדול של מלך גאורגיה וממול מממש מעל העיר העתיקה ,פסל בן 20 מטר של אמא גאורגיה. אישה חזקה אוחזת  חרב.

    גאורגיה היא משהו אחר.

    מדינה קשת יום, דתיה מאד אבל ללא שום גזענות, אנטישמיות ובכלל האנשים שם כלכך נחמדים אנושיים רחבי לב חמים ומכניסי ארוחים שהייתי שולחת את כולנו קומפלט לשם לטיפול ניקוי מפראנויה....

     הבישול הגאורגי -(הם גאורגים, לא גרוזינים, הם לא סובלים שקוראים להם גרוזינים כיוון שכך כינו אותם הרוסים)
    הוא טעים מאד מאד ,נשען המון על בצק ואגוזים.
    חינקאלי ,שזה הקרפעלה המקומי טעים להפליא במבחר המילויים שלו, חצ'פורי -שזה הבורקס המקומי והמאכל הלאומי אני חושבת טעים עוד יותר. כל מיני סוגי בצק ממולאים לרוב בגבינה. טעים טעים טעים ומשמין לאללה. שום דבר בריא אין בבישול שלהם , אבל ,הכל אורגני, פשוט כי הם לא יודעים לגדל אחרת.
    לוביו -תבשיל שעועית סמיך וטעים עם המון עשבי תיבול שעועית אדומה בלבד .
    המון מאכלים מוסמכים עם אגוזים. לרוב אגוזי לוז.
    אז יש מרק בשר עם אגוזים מרוסקים, סמיך מאד, וקציצות חצילים או תרד -עם אגוזי לוז, ועוד ועוד.
    בהרים אוכלים הרבה כבש.
    והגבינות בעיקר סולוגני שבגדול דומה קצת למוצרלה אבל פי אלף יותר טעימה כי אין לה שום טעם -אבל יש לה המון טעם, ועוד גבינה -מלוחה מאד.
    בטושטי -בהר מצאתי גבינה כזו ששמה גודיסקוואלי ומיוצרת מחלב כבשים אך ורק שם בטושטי. זה מלוח מאד מאד מאד וטעים מאד. הולך מעולה עם צ'ה צ'ה הוודקה המקומית שמיוצרת מענבים.
    פותחים ככה את הבוקר ,גבינה לחם גאורגי שנראה כמו גונדולה והוא משהו בין ג'בטה לפיתה מרוקאית שמנמנה וכוסית צ'ה צ'ה.
    בפעם הראשונה קצת הייתי בהלם כשבעלת הגסט האוס מזגה לי עוד לפני הקפה כוסית ואמרה לי בגאורגית צחה -פה זה גאורגיה ...תשתי.. אבל צ'יק צ'ק התרגלתי.
    לפרות ולירקות יש טעם. פשוט טעם. בפעם הראשונה שנגסתי בעגבניה מקומית -איך שהגעתי עצרתי באמצע הביס . החיך שלי היה בהלם. היה לזה פשוט....טעם. בחיים שלי לא אכלתי פרות וירקות שהם כלכך מה שהם כנראה צריכים להיות ,לפני גנטיקה ,ריסוס והשבחה שהופכים אותם לכמעט סינטטיים פה.
    בכל מקום שאכלתי בו לאוכל היה טעם של בית. של אמא שמבשלת למשפחתה .מאד טעים מנחם מחבק נפלא ומשמין....
    ליוגורט שלהם קוראים מאצונה והוא סמיך מאד. כבר יש לקנות שם גם סתם דנונה ודומיו .אבל אני לא טעיתי אף פעם וקניתי רק מאצונה.

    והריבות... הוי ... בכל חצר בית יש עצי פרי וגפנים. בכל מקום . גם סתם ברחובות. כל הפרות והם משמרים הכל לחורף. ריבות עם פרות שלמים, בקיצור ,אין לי מושג איך הבנות שם לא שמנות לאללה.
    אולי מהצרוף של אוכל וצ'ה צ'ה...
    תנוח עלי הרוח ,ואכתוב עוד ,בטח גם אעלה צילמוים. ובנתיים ההתלבטות ,שנה הבאה- יפן? טיול מזחלות באלסקה? צפון הודו?

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      דוקטור סדר
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין